Hoe vitaal is uw organisatie?

Stress is één van de sterkst groeiende oorzaken van ziekteverzuim binnen organisaties. Een goede balans tussen werk en vrije tijd (work/life balance) is bepalend voor het welzijn van een werknemer. Tegenwoordig moet er steeds meer werk worden verricht door minder mensen en veranderingen binnen organisaties zijn aan de orde van de dag.
Het is dan ook van belang dat werknemers vitaal zijn en met die organisatiebeweging mee kunnen gaan.

Wat is vitaliteit?
Onder vitaliteit verstaan we levenskracht. "Vita" staat voor levensenergie, levendigheid etc.
Vitaliteit is onder te verdelen in mentale en fysieke vitaliteit.

De mentale component bestaat uit de afwezigheid van mentale klachten, stress, depressie, enz. en de aanwezigheid van welbevinden (gelukkig zijn, positief ingesteld en gemotiveerd zijn) en doorzettingsvermogen als zaken tegenzitten.
Fysieke vitaliteit is de afwezigheid van chronische ziekten die leiden tot beperkingen in het dagelijkse leven, en in fitheid, energie en kracht.

Waarom is vitaliteit van belang voor uw organisatie?
Vitale organisaties zijn aantrekkelijke werkgevers. Mensen werken er met plezier, ze passen zich makkelijk aan veranderingen aan en zijn actief met het werk en met elkaar aan de slag.

Vitale, gezonde en gelukkige medewerkers hebben meer energie, presteren beter, zijn productiever, zijn gemotiveerder en verzuimen minder. Zij zorgen voor een gezonde en vitale organisatie waar onnodig verloop laag is en de klanten tevreden zijn.

Het is daarom van belang uw medewerkers te stimuleren een gezonde leefstijl na te streven en hen te ondersteunen in het vinden van een evenwichtige work/life balance.

Kosten zieke werknemer 

Een zieke medewerker kost gemiddeld € 260 per dag en met vervanging zelfs € 410.

Uit gegevens van het CBS (mei 2016) blijkt dat per keer gemiddeld 6,9 dagen wordt verzuimd. Hiervan verzuimt 67,9% 1 tot 5 werkdagen!

Het actief oppakken van vitaliteitsbevorderende maatregelen, verdient zich daarom ruimschoots terug!

Duurzaam inzetbaarheid van uw medewerkers
Vitaliteitsmanagement richt zich op de activiteiten die werkgevers ontplooien om hun werknemers te stimuleren tot gezond en productief langer doorwerken. Dat kan bereikt worden door het optimaal functioneren op het werk mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat zij het plezier in het werk behouden. Dit om de duurzame inzetbaarheid van de medewerker te vergroten.

Wilt u ook dat uw medewerkers lekker in hun vel zitten, het beste uit zichtzelf (blijven) halen, maximaal productief en vrijwel nooit ziek zijn?

De sleutel tot succes ligt in de energie en passie van uw medewerkers.

Heeft u het idee dat de vitaliteit van uw organisatie een impuls kan gebruiken?
Relaxatwork biedt diverse mogelijkheden om uw medewerkers te laten bruisen van energie, bewust te maken en te laten ervaren wat de voordelen zijn van een vitale leefwijze.

Relaxatwork kan u tevens ondersteunen in de ontwikkeling van vitaliteitsbeleid voor uw medewerkers. Vitaliteit inbedden als DNA van uw organisatie!

CONTACTGEGEVENS:

St. Joosterweg 43

6102 GA  ECHT

Tel: 06 12791709

E-mail: info@relaxatwork.nl

TouchProⓇ Europe licentienummer: 117521

SPHBO-registratienummer: 143284-140583

KVK-nr: 50973371

BTW: NL001816476B72

PARTNERS:

NPDI

(Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid) 

TNO   

Privacyreglement    

Algemene Voorwaarden

Cookieverklaring

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle

© 2019 Relaxatwork  | Design Creative Impact Point