TAKE A BREAK!

Herken je dat je medewerkers nauwelijks tussendoor pauzeren en maar doorgaan met werken? Dat ze de boterham “uit de lade” eten en zich geen momentje rust gunnen?

Tegenwoordig ervaren steeds meer mensen een hoge werkdruk. In de afgelopen jaren hebben veel organisaties reorganisaties doorgevoerd. Dit betekent in de praktijk vaak, dat er met minder medewerkers hetzelfde werk verzet moet worden.
Je hoort bij een reorganisatie dikwijls dat door veranderde werkprocessen of computerprogramma's bepaalde taken wegvallen en dat er daardoor minder personeel nodig is.

Helaas loopt het niet altijd vlekkeloos na zo’n reorganisatiedatum: de nieuwe werkprocessen lopen tóch niet zoals van tevoren bedacht was, mensen moeten wennen en vaak uitzoeken hoe het nieuwe proces of systeem nu werkt.
Kortom, vaak nog extra werkdruk alvorens men een verlichting in werk ervaart.

Werkdruk is iets persoonlijks. De ene persoon ervaart het als prettig, om goed te kunnen presteren, maar de ander voelt het als een zware steen in de maag.
Hoe iemand met werkdruk omgaat, hangt voor een heel groot deel af hoe je zelf als medewerker in balans bent. Hoe vitaal ben je?
Hiermee kom ik natuurlijk meteen op het punt: wat verstaan we onder vitaliteit?

Vitaliteit is een groot en breedomvattend begrip. Vitaliteit bestaat uit een aantal essentiële onderdelen die samen bepalen hoe veerkrachtig je als persoon bent. Dat zijn:  

  1. het eten van optimale voeding,  
  2. voldoende beweging,  
  3. het nemen van regelmatige herstelmomenten,  
  4. positief denken,  
  5. het hebben van ondersteunende relaties en  
  6. een zinvol leven oftewel leven vanuit je passie.

De leefstijl bepaalt dus voor een heel groot deel hoe iemand in zijn of haar vel zit.
Door leefstijl als een gezamenlijke verantwoordelijkheid te zien, kun je als werkgever medewerkers bewust maken van hun leefstijl door hen bepaalde handvatten aan te reiken. Hiertoe zijn heel veel mogelijkheden en oplossingen waarin Relaxatwork u graag adviseert en ontzorgt.

Graag wil ik 1 machtig mooi instrument onder de aandacht brengen: STOELMASSAGES. Hiervoor maken medewerkers heel graag tijd vrij gedurende de werkdag.

Het is een mentale en fysieke ontspanning.

Twintig minuten pauze: mentaal afschakelen en tegelijkertijd je nek-, rug-, arm- en schouderspieren los laten masseren door een ervaren stoelmasseur.Stoelmassages werken preventief, maar ook klachtenoplossend of –verminderend.
Door het aanbieden van deze gezonde break daalt het ziekteverzuim en draagt u bij aan een vitalere medewerker!

Wilt u :

·      een lager ziekteverzuim?

·      de medewerkers ondersteunen in het nemen van regelmatige herstelmomenten?

·      bepaalde werkgerelateerde klachten preventief voorkomen?

Informeer dan naar de mogelijkheden.

Ook voor een vrijblijvend advies over de diverse andere mogelijkheden kunt u contact opnemen, zodat uw medewerkers lang en duurzaam inzetbaar blijven voor uw organisatie.